Poziv

Beogradska otvorena škola poziva novinare i novinarke da se prijave za novi ciklus Akademije novinarstva Mladi i mediji. Jedinstvenu priliku da unaprede znanja, veštine i alate za bavljenje novinarstvom dobiće čak 15 novinara i novinarki.

Prijavi se za novi ciklus Akademije novinarstva!

Beogradska otvorena škola poziva novinare i novinarke da se prijave za novi ciklus Akademije novinarstva Mladi i mediji. Jedinstvenu priliku da unaprede znanja, veštine i alate za bavljenje novinarstvom dobiće čak 15 novinara i novinarki.

Program počinje trodnevnim treningom upoznavanja, koji će se održati uživo od 25. do 27. januara 2023. godine. Program predavanja trajati šest nedelja i održaće se u onlajn sferi, izvan radnog vremena, dok će trodnevni završni događaj biti organizovan uživo. Odabranim polaznicima i polaznicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja u hotelu i hrane.

Na predavanjima će učesnici i učesnice imati priliku da uče od profesionalaca iz priznatih srpskih redakcija – KRIK-a, CINS-a, N1, BBC-ja na sprskom, RTV-a, Insajdera i mnogih drugih. Biće obrađene teme poput korišćenja naprednih tehnika i alata u novinarstvu, istraživačkog novinarstva, multimedije u novinarstvu, novinarske forenzike, ali i upotreba novih formi – podkasta, mobilnog novinarstva i drugih.

Osim predavanja, polaznici i polaznice će, uz podršku mentora – medijskih stručnjaka i stručnjakinja iz najboljih domaćih medijskih kuća, biti u prilici da kreiraju sopstvene medijske proizvode za koje smo pripremili 8 nagrada u iznosu od 1000 evra!

Cilj programa je poboljšanje praktičnih veština izveštavanja, upoznavanje sa istraživačkim novinarstvom, uvođenje novih tehnika u rad mladih novinara i novinarki, ali i podsticanje međusobnog umrežavanja i saradnje.

Uslovi za prijavu je da su svi kandidati i kandidatkinje već angažovani u medijima, kao i da imaju najviše 35 godina.

Prijave su otvorene do 28. decembra do 15h.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu pronaći tačan kalendar Akademije novinarstva i više informacija u Smernicama za prijavu. Takođe, u nastavku se nalaze svi potrebni dokumenti za prijavu:

Svi kandidati i kandidatkinje koji/e podnesu prijavu, će o ishodu selekcije biti obavešteni najkasnije do 18. januara.

 

Pročitaj više: Koji rad je proglašen najboljim na prošloj Akademiji novinarstva?

Poziv