Mingl kutak arhiva

Zašto treba da pogledaš seriju The Innocent?

Zašto treba da pogledaš seriju The Innocent?

Je l' si primetio/la da u poslednje vreme svi pričaju samo o ovoj seriji? Zašto je to tako?

Serija El inocente - Nevini, pojavila se na Netflix-u 30. aprila i zaludela gledaoce širom sveta. Posle triler drame La Casa de Papel, Španija je dobila još jedan hit na ovoj internet striming platformi. Za nedelju dana, serija The Innocent prestigla je The Handmaid’s Tale i Mare of Easttown. Dok se u Americi pozicionirala na prvo mesto po gledanosti, u Evropi diše za vratom poljskoj seriji Sexify.

Nije spojler, pročitaj slobodno

Serija je zasnovana na istoimenom nagrađivanom romanu čuvenog američkog triler majstora Harlana Kobena. Ljubitelji/ke ovog pisca, koji je čitan i u Srbiji, znaju da priča izašla iz njegovog pera teško može da omane. Baš kao i u romanu, čiju su radnju ispoštovali autori serije, napeti triler od samog starta ubacuje te u mašinu. Pun isprepletenih tokova, preokreta, emotivnog naboja, uverljivo svedoči o tome da nas naši izbori i njihove posledice nikada ne napuštaju.

Užas jedne večeri zauvek se urezao u pamćenje Matea Vidala RIvere koga tumači dobro poznati Mario Casas. Večeri kada je sasvim naivno pokušao da prekine tuču – a završio kao ubica. Sada, devet godina pošto je pušten iz zatvora, njegova naivnost davno je zaboravljena. Kao bivši robijaš ništa ne prihvata zdravo za gotovo. Sa trudnom ženom Olivijom kupuje kuću u svom rodnom kraju i veruje da se konačno sve sređuje. Samo do trenutka kada dobija zapanjujući, neobjašnjivi poziv sa Olivijinog mobilnog telefona. I u tom času sve počinje da se ruši. Serija je dovoljno je brza i napeta da puštamo streaming servis da epizode vrti automatski jednu za drugom, a istovremeno, kako tvrdi kritika, donosi odlične glumačke izvedbe i inteligentno razrađenu radnju.

Kada se ekranizacije romana američkog majstora trilera prihvati španski majstor trilera, takva serija unapred je osuđena na uspeh. Reč je o reditelju i scenaristi Oriolu Paulou. Čoveku koji je potpisao nadaleko čuveni triler Contratiempo - Nevidljivi svedok. Iako je serija vrlo lako mogla nalikovati još jednoj španskoj sapunici, strani mediji hvale glumačke izvedbe, posebno onu Aure Garrido koja glumi Oliviju. 

Trejler serije dostupan ti je ovde, a mi ti preporučujemo da se smestiš i što pre počneš sa gledanjem. Serija ima osam epizoda, što je, idealan broj ukoliko ni ti ne možeš da se zaustaviš posle jedne epizode.

Delovi teksta preuzeti su odavde i odavde

 

A kad završiš sa gledanjem ove serije, baci pogled na 5 filmova koji menjaju životnu perspektivu.

Najnovije