Iskustvo EU dijaloga sa mladima: Šta možemo da naučimo?

Srbija je do Evropske konferencije za mlade u Portugalu u martu ove godine imala priliku da poslednji put učestvuje na konferenciji u Bukureštu u maju 2019. godine. Ono što je sada bilo problematično je što je konferenciji prisustvovala samo predstavnica mladih, bez učešća donosilaca odluka iz Srbije.

Međunarodna parlamentarna stipendija: Prilika da učestvuješ u radu Bundestaga

Želiš da saznaš iz prve ruke način rada Bundestaga? Sada imaš šansu za to. Nemački Bundestag zajedno sa Slobodnim univerzitetom u Berlinu, Humboltovim univerzitetom u Berlinu i Tehničkim univerzitetom u Berlinu poziva te da se prijaviš na petomesečnu Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS).

Zašto je važno da se baš TI vakcinišeš?

Inicijativa koju čine 141 nevladina organizacija i medij, između ostalih i Beogradska otvorena škola, pokrenula je danas nezavisnu kampanju pod nazivom Vakciniši se, koja za cilj ima informisanje javnosti o značaju vakcinacije kao i edukaciju o njenim društvenim i zdravstvenim aspektima, a sadrži i poziv na ovaj humani i odgovorni čin.

Počinje Beogradski mesec fotografije

Manifestacija Beogradski meseca fotografije održaće se od 8. maja do 3. juna, na 15 lokacija i predstaviće radove 50 autora iz čak 15 zemalja. Otvaranje će se održati 8. maja, grupnom izložbom u Kući legata i Bioskopu Balkan.

Radna prava u novoj normalnosti

Crveni karanfili, simbol prolivene krvi radnika koji su 1. maja 1886. na ulicama Čikaga stradali tražeći osmočasovno radno vreme, danas, čini se, odlaze u zaborav. Nema više ni sletova, ni parada. Sve je zamenio Prvomajski uranak uz miris roštilja i nadu da, baš na taj 1. maj neće biti kiše. 

Pridruži se međunarodnom projektu „Omladinski angažovani teatar“

Želja ti je da učestvuješ u kreiranju predstave, a do sada nije bilo prilike za to? Omladinski angažovani teatar pruža ti šansu da budeš deo produkcije omladinske predstave, kojoj možeš da se priključiš kao autor i izvođač.

Mingl intervju: Miljana Pejić - KOMS je glas mladih

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) izabrala je novu generalnu sekretarku! Na ovu poziciju izabrana je Miljana Pejić, a sa njom smo razgovarali o omladinskoj politici u Srbiji, položaju mladih, kao i tome šta nam KOMS sprema u narednom periodu

Godina ženskih pitanja: Ko je odgovoran?

Početak godine obeležen je ženskim pitanjima: Da li da ispričam svoju priču? Imam li pravo na privatnost? Hoće li me neko zaštititi?

Robin Hud sadašnjice: Fenomen serije La Casa de Papel

Pratiš li seriju La Casa de Papel?

To što si ovde znači da si na pravom mestu

Ankete

Savetovalište za karijeru

BOŠ Karijera