Otvoren konkurs za nastavnike koji drže dobra predavanja

Otvoren konkurs za nastavnike koji drže dobra predavanja

Portal za mlade „Mingl“ Beogradske otvorene škole poziva one nastavnike koji drže dobra predavanja da se zajedno upustimo u jedan projekat - da pravimo videopediju. Videopedija je video enciklopedija prikaza najboljih objašnjenja nastavnih jedinica i pojmova u formatu kratkog, jednostavnog, video snimka (digitalnim fotoaparatom ili telefonom).

Internet se nažalost najčešće koristi za lake sadržaje, a ovo je odlična prilika da učenicima ponudimo obrazovne materijale u onom formatu koji je njima najprijemčiviji – video.Videopedija će biti postavljena u okviru Mingla i na Jutjubu.

Retki su nastavnici koji svojim predavanjima ostavljaju neizbrisiv trag u svima nama. O njima se priča, ali malo je onih koji su imali sreće da budu u njihovim učionicama. Ko zna koliko bismo uspešnih i ostvarenih ljudi imali da je više nas imalo priliku da nas inspirišu i motivišu baš ti nastavnici. Upravo zato mi verujemo da se za bolje društvo moramo više oslanjati na ljude koji imaju znanja, i da samo društvo zasnovano na znanju ima potencijala za razvoj.  Najbolji nastavnici su menadžeri za ljudske resurse našeg društva i ovo je prilika da izađu iz okvira svojih učionica.

Ukoliko ste vi takav nastavnik i želite da učestvujete na konkursu, napravite jednostavan video snimak telefonom ili digitalnim fotoaparatom, u kom slikovito opisujete neku nastavnu jedinicu ili pojam. Prilikom izbora teme, važno je da bude iz sledećih predmeta: biologija, geografija, fizika, hemija, istorija, matematika, srpski i istorija umetnosti. Za istoriju umetnosti, koja se u najvećoj meri izučava kroz srpski jezik i književnost, likovnu i muzičku kulturu, pogledajte koncept na https://www.mingl.rs/videopedija/istorija-umetnosti. Snimak treba da traje između 3 i 5 minuta.

Uputstvo koje vam može biti od pomoći se nalazi ovde. Nakon što snimite video, pošaljite nam ga uz popunjen prateći formular koji možete preuzeti odavde.

Video i formular nam pošaljite na jedan od sledeća dva načina:

1. internetom
Pošaljite nam snimak i prateći formular preko sajta  http://www.filemail.com/

To: videopedija@mingl.rs
From: Unesite svoj imejl
Subject: Videopedija – naslov vašeg predavanja
Message:

2. ili poštom 
Pošaljite CD sa materijalima na:
Mingl - Videopedija
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16,
11000 Beograd

Za sva pitanja čekaju vas:

Tanja Milovanović
tanja@bos.rs
011/30 65 830

Sanja Nasevski
sanja.nasevski@bos.rs
011/30 65 830