Info

Dan socijalnih preduzeća 2018
19. Oct 2018.
Celodnevni događaj „Dan socijalnih preduzeća: podsticanje zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo“ u Kombank dvorani okupio je, 16. oktobra 2018. godine, pored uspešnih socijalnih preduzetnika i stručnjaka u ovoj oblasti, brojne posetioce „Grada socijalnog preduzetništva“, sajma na kom je 21 socijalno preduzeće iz 13 gradova i opština širom Srbije predstavilo svoje usluge, ideje i proizvode.
Pročitaj više
Posmatranje ptica
07. Oct 2018.
Prvi vikend oktobra diljem Evrope obeležava se posmatranjem ptica, kako bi javnost i građanstvo postalo svesno postojanja i značaja ovih grandioznih stvorenja. Ovog vikenda, Društvo zaštitu i proučavanje ptica Srbije, povelo je zaljubljenike i simpatizere, Minglovce i Minglovke na Labudovo okno – mesto smešteno u rezervatu prirode Deliblatska peščara.
Pročitaj više
CDW
03. Oct 2018.
Manifestacija Klimatsko selo na Adi Ciganliji održana je 29. septembra u okviru Evropske nedelje klimatske diplomatije (European Climate Diplomacy Week). Od 24. do 30. septembra organizovani su različiti događaji sa ciljem podizanja svesti o značaju životne sredine, a Klimatsko selo otvoreno je simboličnom vožnjom bicikla oko Savskog jezera kojoj je prisustvovao i Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan. Članovi i članice Mingl redakcije učestvovali su u Evropskoj nedelji klimatske diplomatije u okviru projekta Mladi i zeleni: podizanje svesti mladih o zaštiti životne sredine kroz inovativne medijske strategije.
Pročitaj više
Sajam stripa 1
02. Oct 2018.
Od 27. do 30. septembra održao se Međunarodni salon stripa u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Ovaj događaj predstavlja jednu od najvećih i najznačajnijih smotri devete umetnosti na Balkanu, na kom se mogu videti stripovi najrelevantnijih strip crtača iz celog sveta, svih uzrasta.
Pročitaj više
Narodni muzej
27. Sep 2018.
U utorak 25. septembra u Narodnom muzeju u Beogradu, održano je stručno vođenje kroz stalnu postavku u okviru Dana evropske baštine. Mingl tim nastavlja sa posetama događaja evropske kulturne baštine, te je i ovo bila još jedna u nizu poseta u okviru manifestacije Dani evropske baštine koji predstavljaju zajednički program Saveta Evrope i Evropske komisije.
Pročitaj više
Evropa
26. Sep 2018.
Evropski dan jezika (engl. European Day of Languages) obeležava se 26. septembra. Proslavlja se od 2001. godine, na inicijativu Saveta Evrope, koji čini 47 država članica.
Pročitaj više
22. Sep 2018.
U subotu, 22. septembra, u prostorijama Beogradske otvorene škole, održana je obuka iz osnova novinarstva kroz koju su unapređene veštine i ojačani kapaciteti redakcije portala za mlade Mingl. Obuku su održali Lidija Tomić, predstavnica DW akademije, i Adam Santovac, novinar televizije N1.
Pročitaj više
MAU DEB
21. Sep 2018.
Dani evropske baštine predstavljaju zajednički program Saveta Evrope i Evropske komisije. Mingl tim je bio u poseti Muzeju afričke umetnosti u okviru Dana evropske baštine. Čitaj više o tome šta smo sve novo saznali u Muzeju!
Pročitaj više
Mladi i zeleni
10. Sep 2018.
U petak i subotu (7. i 8. septembra), u prostorijama Beogradske otvorene škole (BOŠ) održane su prve obuke u okviru projekta Mladi i zeleni: podizanje svesti mladih o zaštiti životne sredine kroz inovativne medijske strategije. Članovi i članice portal za mlade Mingl su imali priliku da se informišu i nauče nešto više o temama u vezi sa zaštitom životne sredine.
Pročitaj više
28. Aug 2018.
U utorak 28. avgusta organizovan je sastanak novooformljenog Mingl redakcijskog tima u prostorijama Beogradske otvorene škole.
Pročitaj više