Info

06. Dec 2018.
Feminizam je u početku bio tesno vezan za osnovna politička, ekonomska i radna prava, da bi se sredinom 20. veka proširio na sferu svakodnevnog života i sveukupni položaj žene.
Pročitaj više
Mladi i zeleni
30. Nov 2018.
U četvrtak, 29. novembra u prostorijama Beogradske otvorene škole, održana je prezentacija publikacije za mlade „Mladi i zeleni“. Članovi i članice redakcije portala Beogradske otvorene škole za mlade - Mingl su kreirali medijske sadržaje na teme zaštite životne sredine sa ciljem povećanja svesti mladih o značaju ove teme. Ovaj sadržaj nastao je u sklopu projekta Mladi i zeleni: podizanje svesti mladih o zaštiti životne sredine kroz inovativne medijske strategije. Realizaciju ovog projekta sufinansiralo je Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.
Pročitaj više
Svetionik znanja 2018
27. Nov 2018.
U periodu od 23. do 25. novembra na Divčibarama zvanično je otvoren drugi po redu Svetionik znanja, jedan od najvećih projekata za srednjoškolce širom Republike Srbije.
Pročitaj više
27. Nov 2018.
Pojam greenwashing (zeleno pranje ili ekomanipulacija) označava zloupotrebu zelenih ideja i očuvanja životne sredine zarad marketinga, i pre svega - sticanja profita.
Pročitaj više
26. Nov 2018.
I ako je otpad na prvi pogled jedan od najvećih problema i prepreka u mnogim daljim koracima ka napretku, pitanje je zapravo, da li ćemo temu otpada posmatrati kao problematiku ili kao izazov?
Pročitaj više
19. Nov 2018.
Od načina na koji proizvodimo, prenosimo i koristimo energiju, proizvodimo hranu, preko navika u ishrani i u odevanju pa do toga kako gradimo svoje domove i kako se svakodnevno prevozimo – svi ovi aspekti našeg života će zahtevati temeljne promene.
Pročitaj više
Zvezde
05. Nov 2018.
U potrazi za svojim „malim mestom pod zvezdama“, često smo u stanju da radimo i ono što ne želimo i ono što nam ne prija. Previše puta smo čuli da je to „put do uspeha“ – per aspera ad astra, odnosno preko trnja do zvezda. No, da li moramo da krećemo na taj put sa predubeđenjem da će trnja biti i da je ono sastavni deo rasta i našeg puta zvanog karijera?
Pročitaj više
31. Oct 2018.
DW Akademija i OSCE Mission to Serbia organizuju Brave New Media forum 30. i 31. oktobra kao završnu aktivnost projekta Mladi mediji – mediji za mlade i sa mladima.
Pročitaj više
22. Oct 2018.
Kao student na pragu svoje karijere, suočen sam sa preispitivanjem svega što se nalazi iza mene, znanja i veština, ali i svega što mi se nudi i pruža, radnog iskustva. Ponekad se pitam da li ono što ja donosim sa sobom uopšte utiče na ono što ću dobiti na radnom mestu, a neretko se plašim da upravo ono što mi se nudi možda uopšte neće ni biti vredno onoga što ja imam da pružim. Da li to tek tako treba prihvatiti?
Pročitaj više
Novac
22. Oct 2018.
Moj otac je zanatlija. Moja porodica se generacijama bavi koradžijskim zanatom. Prvi čovek koji se trajno skućio i time osigurao svoj život, bio je moj otac. Dočekala ga je modernizacija proizvodnje i mnoštvo novih država. Pošto je uspeo da „pregrmi“ sve promene, zakleo se da se njegova deca neće zlopatiti poput njega.
Pročitaj više