Info

16. Aug 2019.
Da li si znao/la da su prvo bile u upotrebi kreditne, pa tek onda debitne kartice? Platne kartice su dobile plastičnu formu ranih sedamdesetih godina 20. veka, a od pre nekoliko godina i većina naših ličnih dokumenata.
Pročitaj više
06. Aug 2019.
Iako smo u proteklo vreme izveštavali sa Beogradskih filmskih festivala, danas te vodimo na ,,Forteca filmski festival" u Crnoj Gori, Perastu. U malom baroknom gradu smeštenom u Bokokotorskom zalivu.
Pročitaj više
30. Jul 2019.
"Ljudi kupuju stvari koje ih čekaju gotove u prodavnicama. Ali nigde ne postoji prodavnica u kojoj možeš da kupiš prijateljstvo." – Mali Princ
Pročitaj više
27. Jul 2019.
Pobednici 26. Festivala evropskog filma Palić proglašeni su u petak 26. jula na konferenciji za medije održanoj na Velikoj terasi u 12 sati.
Pročitaj više
26. Jul 2019.
“Običan narod voli naš film. Mi uvek potcenjujemo publiku, a ona je u stvari veoma otvorena, i mnogo inteligentnija nego što možemo da pretpostavimo”
Pročitaj više
25. Jul 2019.
Među filmovima koji su prikazani tokom pete programske večeri 26. Festivala evropskog filma Palić u sredu 24. jula, u Glavnom programu našli su se filmovi čiji su autori gosti festivala - makedonski „Bog postoji, ime mu je Petrunija“ Teone Strugar Mitevske i mađarski „Trezor“ Bergendy Pétera. Selekciju Paralele i sudari obeležili su „Skandinavska tišina“ (Martti Helde) i „Irina“ Nadejde Koseve čija je glavna glumica Martina Apostolova takođe gošća festivala.
Pročitaj više
24. Jul 2019.
U čast sećanja na Serđa Markionea, kompanija FCA preimenovala je svoj program višegodišnje podrške deci zaposlenih za trud i ostvarene rezultate u školi i na fakultetima. FCA Srbija, ove godine nagradila je 20 najboljih.
Pročitaj više
23. Jul 2019.
Nagrada Undergroud spirit sinoć (u ponedeljak, 22. jula) je na Letnjoj pozornici svečano uručena francuskom reditelju Jean Charles Hue. Treće festivalsko veče obeležilo je i otvaranje izložbe „Lica Mire Banjac“ na Otvorenom univerzitetu, kao i filmovi „Oleg“ (Juris Kursietis) i „Ljubav na mrežama“ iz Glavnog programa. Takođe, veliku pažnju privukle su projekcije u okviru selekcije Paralele i sudari - „Zaboravljena planina“ (Ardit Sadiku) i „Brushalter“ (Veit Helmer) čiji su autori gosti festivala.
Pročitaj više
20. Jul 2019.
Ceremonijom svečanog otvaranja i dodelom nagrada „Aleksandar Lifka“ večeras (u subotu, 20. jula) na Letnjoj pozornici Palić svečano je otvoren 26. Festival evropskog filma Palić, koji će se u narednim danima održavati na više lokacija na Paliću i u Subotici.
Pročitaj više
19. Jul 2019.
Sigurno si primetio/la da se na društvenim mrežama često pojavljuju stranice koje se predstavljaju kao banke ili trgovački lanci, a koje oglašavaju razne nagradne igre. U tim igrama, kako se navodi, ti možeš osvojiti vaučer određene vrednosti - sve što treba da uradiš je da se prijaviš, dostaviš lične podatke i slike dokumenata, i to je to – osvojio si nagradu! Kako ti ovo zvuči? Nama zvuči kao velika prevara.
Pročitaj više