Info

24. Jun 2019.
U okviru ProFiFesta, održanog u Prokuplju, Mingl je iskoristio priliku da razgovara sa mladom glumicom, Draganom Mićalović koja je bila deo ovogodišnjeg žirija. Festival je održan u periodu od 06. do 09. juna 2019. godine.
Pročitaj više
21. Jun 2019.
Niče je smatrao da bi život bez muzike bio potpuni promašaj. Većina vas će reći da bez muzike ne može da zamisli svoj život, i to je tačno! Ima nečeg toliko posebnog u tome da, kada staviš slušalice i odvrneš svoju omiljenu pesmu – ne postoji ništa što ti može upropastiti dan.
Pročitaj više
09. Jun 2019.
Jedan od najmlađih ekoloških praznika, kada je reč o datumima koji su bitni za planetu Zemlju, ustanovljen je kao upozorenje na problem globalnog zagađenja, prekomernog ribolova i drastičnog smanjenja većine okeanskih vrsta. S obzirom na to da 71% planete pokriva voda znači da se o njenom značaju i uticaju na život ljudi mora raspravljati, pa je zbog toga i 8. jun – Svetski dan okeana – jedan od najbitnijih ekoloških datuma.
Pročitaj više
07. Jun 2019.
Ukupno je nagrađeno 50 ideja koje je kreiralo 80 mladih iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Srbije, Rumunije, Moldavije, Češke i Crne Gore.
Pročitaj više
05. Jun 2019.
Danas koristi heštagove: #WorldEnvironmentDay #BeatAirPollution i ne zaboravi da označiš @UNEnvironment
Pročitaj više
23. May 2019.
Kampanje koje se sprovode širom sveta sa clijem manje upotrebe jednokratnih plastičnih proizvoda su sve popularnije. Ova tema dobija na značaju i na društvenim mrežama, pa se tako Instagramu koriste haštagovi koji zagovaraju korišćenje papirnih slamčica - #refusethestraw i #noplasticstraws kaoi još mnogi drugi.
Pročitaj više
21. May 2019.
Nije neophodno posebno objašnjavati kako je skovan termin Bregzit, zna se da je nastao od početnih slova geografsko-političkog pojma „Britanija“ (kako se neformalno naziva Ujedinjeno Kraljevstvo) i engleske reči „exit“, koja znači – „izlaz“.
Pročitaj više
18. May 2019.
Nasilje prema ženama je globalni fenomen koji utiče na živote žena i devojčica širom sveta.
Pročitaj više
17. May 2019.
Održana je premijera omnibusa SEE Factory, a u okviru 51. izdanja programa 15 dana autora (Quonzaine) ovogodišnjeg 72. Kanskog filmskog festivala. Jednu od priča u ovom omnibusu ko-režirala je mlada srpska rediteljka Maša Šarović.
Pročitaj više
15. May 2019.
Ukoliko upitate ekonomistu zbog čega treba voditi lični budžet, reći će vam da je to važno jer se tako stiče uvid u stvarno stanje finansija. Međutim, šta ako bi nam rekli da postoji i drugi razlog za vođenje budžeta, a to je da se novac koji imate rasporedi prema prioritetima, što može umnogome da pomogne pri svakodnevnom baratanju njime?
Pročitaj više