Kafana „Složna braća“ ponovo radi! Snima se nastavak kultne serije

Odlična vest za sve ljubitelje prepoznatljivog humora: snima se nastavak kultne serije Složna braća, koja je obeležila devedesete godine, a čije replike se i danas pominju.

Provedi semestar na jednom od berlinskih prestižnih univerziteta

Kopernikus Berlin poziva te na IES program stipendija koji studentima iz istočne i jugoistočne Evrope, Kavkaza i Centralne Azije sa visokim prosekom daje priliku da prodube svoje znanje i provedu jedan semester na studijama u Berlinu, na univerzitetima HU Berlin, FU Berlin, HWR Berlin i Potsdam.

Završio se 49. FEST: Đuričko nagrađen za najbolju mušku ulogu, „Oaza” najbolji film

Dodelom nagrada i projekcijom filma Kreka: Lovac na snove o slavnom scenografu Miljenu Krakoviću Kreki, završen je 49. Fest. Krakoviću je uručena počasna nagrada Beogradski pobednik za doprinos filmskoj umetnosti.

Festivalsko leto je pred tobom - Tomorrowland i festivali širom Evrope najavili održavanje

Dugo iščekivano festivalsko leto je pred tobom - napredak u vakcinaciji i poboljšanje epidemijske situacije donosi nam objavljivanje planova otvaranja u mnogim delovima Evrope. Glavna festivalska vest ovih dana dolazi iz organizacija Glastonburyja, Tomorrowlanda i Pukkelpopa koji su najavili održavanje ovog leta.

Otključaj budućnost: Prijavi se za novu generaciju Studija budućnosti

U oktobru 2021. godine ćeš imati do 27 godina i biti student/kinja završne godine, apsolvent/kinja ili student/kinja master studija na nekom od beogradskih univerziteta? Iskoristi narednih godinu dana na najbolji način i postani student/kinja 29. generacije Studija budućnosti!

Iskustvo EU dijaloga sa mladima: Šta možemo da naučimo?

Srbija je do Evropske konferencije za mlade u Portugalu u martu ove godine imala priliku da poslednji put učestvuje na konferenciji u Bukureštu u maju 2019. godine. Ono što je sada bilo problematično je što je konferenciji prisustvovala samo predstavnica mladih, bez učešća donosilaca odluka iz Srbije.

Zašto je važno da se baš TI vakcinišeš?

Inicijativa koju čine 141 nevladina organizacija i medij, između ostalih i Beogradska otvorena škola, pokrenula je danas nezavisnu kampanju pod nazivom Vakciniši se, koja za cilj ima informisanje javnosti o značaju vakcinacije kao i edukaciju o njenim društvenim i zdravstvenim aspektima, a sadrži i poziv na ovaj humani i odgovorni čin.

Godina ženskih pitanja: Ko je odgovoran?

Početak godine obeležen je ženskim pitanjima: Da li da ispričam svoju priču? Imam li pravo na privatnost? Hoće li me neko zaštititi?

To što si ovde znači da si na pravom mestu

Ankete

Savetovalište za karijeru

BOŠ Karijera