Kolumne

Predrasude
12. Dec 2018.
Zbog nerazumevanja i neznanja nastale su razne predrasude o osobama sa autizmom.
Pročitaj više
Knjige
09. Dec 2018.
Jedan od najlakših načina da pametno iskoristiš vreme jeste čitanje knjiga. Još su stari Grci književnost smatrali najlepšom i najuzvišenijom, a njena lepota se očuvala do danas.
Pročitaj više
06. Dec 2018.
Feminizam je u početku bio tesno vezan za osnovna politička, ekonomska i radna prava, da bi se sredinom 20. veka proširio na sferu svakodnevnog života i sveukupni položaj žene.
Pročitaj više
Black Friday
23. Nov 2018.
Voliš li da ideš u kupovinu? Hladno je vreme, a treba ti nova topla odeća i obuća, pa i još ponešto pored toga? Verovatno si već video/la neke stvarčice koje bi kupio/la, ali cene prelaze budžetski limit koji imaš. Ne brini, dolazi spas za tebe i tvoj novčanik...
Pročitaj više
12. Nov 2018.
Indeks žive planete (Living Planet Index, LPI), koji prati globalne trendove stanja divljih vrsta, ukazuje na to da su populacije riba, ptica, sisara, vodozemaca i gmizavaca opale u proseku za 60 odsto između 1970. i 2014. godine.
Pročitaj više
Zvezde
05. Nov 2018.
U potrazi za svojim „malim mestom pod zvezdama“, često smo u stanju da radimo i ono što ne želimo i ono što nam ne prija. Previše puta smo čuli da je to „put do uspeha“ – per aspera ad astra, odnosno preko trnja do zvezda. No, da li moramo da krećemo na taj put sa predubeđenjem da će trnja biti i da je ono sastavni deo rasta i našeg puta zvanog karijera?
Pročitaj više
OUIJA
03. Nov 2018.
Davne 1890. godine Elijah Bonds doprineo je svetu izumom koji će promeniti živote mnogih. Reč je o Ouija tabli koja je osmišljena kao zanimljiva igra koja bi trebalo prekratiti vreme. Ipak, ova igračka koja proriče sudbinu vremenom je stekla veoma neobičnu reputaciju.
Pročitaj više
Ok
02. Nov 2018.
Danas je OK svuda oko nas i čini se da ne postoji još jedna tako mala, a tako velika reč koju ceo svet svakodnevno upotrebljava.
Pročitaj više
Novac
26. Oct 2018.
Ljudi su oduvek imali svoje potrebe. Taj osećaj, kako nekad tako i danas, praćen je težnjom da se te potrebe i namire. U velikom broju situacija kao sredstvo koje ti u tome pomaže koristi se novac.
Pročitaj više
22. Oct 2018.
Kao student na pragu svoje karijere, suočen sam sa preispitivanjem svega što se nalazi iza mene, znanja i veština, ali i svega što mi se nudi i pruža, radnog iskustva. Ponekad se pitam da li ono što ja donosim sa sobom uopšte utiče na ono što ću dobiti na radnom mestu, a neretko se plašim da upravo ono što mi se nudi možda uopšte neće ni biti vredno onoga što ja imam da pružim. Da li to tek tako treba prihvatiti?
Pročitaj više