Kolumne

Digitalna pismenost
17. Sep 2018.
Danas je teško zamisliti savremenu komunikaciju, poslovanje i obrazovanje bez pametnih telefona i laptopa. Digitalna nastava, digitalno učenje, digitalni mediji, digitalna biblioteka – digitalno doba promenilo je naš način učenja i pogleda na svet. Uporedo sa razvojem novih tehnologija, javila se i potreba za razvijanjem novih veština. Jedna od najznačajnijih veština, koju mnogi smatraju ključnom veštinom 21. veka, jeste digitalna pismenost.
Pročitaj više
Najbolji prijatelji
17. Sep 2018.
U životu čovek često biva u prilici da donese važne odluke. Isto tako, veoma često se nakon neke donesene odluke i pokaje, jer ne razmišlja kakvu odgovornost takva odluka sa sobom nosi. Međutim, postoji jedna odluka koja apsolutno nikada ne može biti pogrešna, jer ga ona može samo usrećiti i učiniti njegov život boljim. Znaj, nema ispravnijeg postupka od čovekove odluke da ima kućnog ljubimca.
Pročitaj više
Mladi
17. Sep 2018.
Koliko ste puta čuli rečenicu: Mlad/a je, kada će ako neće sada? ili; Neka, u tim godinama je sve dozvoljno?
Pročitaj više
Zašto gledamo filmove
14. Sep 2018.
„Smorio/la sam se ne znam šta da radim ’ajde da gledamo neki film“.
Pročitaj više
Uradiću to sutra
13. Sep 2018.
"Ono što možeš danas, ostavi za prekosutra da imaš danas i sutra slobodno".
Pročitaj više
12. Sep 2018.
Zvezde predstavljaju veliki skup atoma vodonika koji se raspadaju zbog količine gasa koji se nalazi u njihovom gravitacijonom polju. U jezgrima zvezda, atomi vodonika se raspadom nuklearne fuzije pretvaraju u atome helijuma dok otpuštaju ogromne količine energije. Ovakva energija u formi radijacije predstavlja silu suprotnu gravitaciji i tako održava ravnotežu izmedju ove dve sile.
Pročitaj više
Tim
12. Sep 2018.
Da li je za realizaciju jedne ideje potreban dobar pojedinac ili dobar tim? Da li su izvrsne ideje i planovi značajniji od stabilnih i uvežbanih ljudskih resursa? Da li timski rad u kombinaciji sa raznovrsnom lepezom veština, znanja i organizacije vodi do uspeha?
Pročitaj više
11. Sep 2018.
Ponekad, desi se da se zaljubiš. Tu su nečije oči, nečiji osmeh koji stoji pored tebe i ureže ti se u sećanje. To su dugotrajni razgovori od najmanjih sitnica do nekih bizarnih stvari koje su previše čudne, ali nije te bilo sramota da razgovaraš o njima sa tom osobom. Ta osoba je neko ko ti uzima dah, steže arterije i čini te nedodirljivim. Osećaš se magično. Sve je tu, sa baš tom osobom. Trenuci su dragoceni kad je ona tu. Voliš da ih se sećaš i prepričavaš ih trepereći. U jednom trenutku, započneš da je voliš. Tada postoje dva moguća scenarija.
Pročitaj više
Apollo 11
06. Sep 2018.
NASA je najavila da će 2020. leteti na Mars, što znači da im je do tog trenutka ostalo još godinu dana i devet meseci. Kako je izgledao njihov let na Mesec pre 48 godina i koje su teorije zavere koje nas teraju da posumnjamo u projekat ,,Apolo”? Otkrićemo vam!
Pročitaj više
Selebrejšn
07. Sep 2018.
Verujem da smo svi jednom sanjali da živimo u savršenom gradu, u nekoj vrsti utopije gde bi život bio jednostavan i prijatan. Maštamo o nekom boljem mestu gde bismo mogli da budemo skoro bez brige. Zvuči lepo, ali istovremeno zvuči i nemoguće da takav grad postoji. Iako mislimo da takvog mesto nema na Zemlji, moguće je da ipak postoji i da se nalazi baš u SAD-u.
Pročitaj više