Kolumne

21. Oct 2019.
Znaš li kako se postaje šampion na terenu? Izađeš na teren i pobediš!
Pročitaj više
15. Oct 2019.
Kojim god se imenom zvao, koji god termin uzeli za prevod, mobing ima isto značenje a to su psihološko zlostavljanje, psihičko (moralno) maltretiranje, psihološki terorizam.
Pročitaj više
07. Oct 2019.
Verovatno si se nekada zapitao/la kako uopšte tetovaža uspe da se održi na koži čak i posle mnogo godina. Kakvo je to mastilo koje nam ulazi pod kožu i šta se zapravo dešava sa našom kožom dok traje proces tetoviranja?
Pročitaj više
03. Oct 2019.
Počinje zimski semestar na fakultetima. Beograd je kao i svake godine u ovo vreme pun brucoša iz grada, kao i onih koji su došli iz različitih krajeva Srbije i regiona. Svi oni odlučili su da se upuste u nešto novo i nepoznato. Slušali su priče o studiranju i studentskom životu, ali ništa ne može da zameni lično iskustvo i neposredni doživljaj istog!
Pročitaj više
12. Sep 2019.
U poslednjih nekoliko godina, popularnu kulturu je pogodila lavina superheroja i došlo je do preporoda industrije stripova, uprkos pravilima digitalnog doba - njihova prodaja je dostigla brojke iz sredine devedesetih. Čini se kako se publika ne može zasititi fantastičnih junaka koji na grandiozan način pobeđuju zlo. Ali, ne nose svi superheroji plašteve, zar ne?
Pročitaj više
21. Jul 2019.
Ove godine obeležava se 120 godina od rođenja čuvenog američkog pisca Ernesta Hemingveja. Čest motiv u njegovim delima bila je smrt, a upravo je on postao besmrtan zahvaljujući svom stvaralaštvu.
Pročitaj više
05. Jul 2019.
U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kada birate zanimanje i bračnog partnera. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života, govorio je Duško Radović
Pročitaj više
17. Jun 2019.
Sofija, prvi robot nalik čoveku po izgledu i ponašanju.
Pročitaj više
12. Jun 2019.
05. Jun 2019.
Ne samo što umem da računam datume, već veoma dobro pamtim mnoge događaje!
Pročitaj više