Kolumne

24. Apr 2019.
Zato je dobro što pišem ovaj tekst i voleo bih kada bi on pomogao da me bolje razumeju.
Pročitaj više
23. Apr 2019.
Mingl tim je razgovarao sa Igorom Kosenkom, jednim od reditelja filma "Boy of war" češko-nemačke koprodukcije o filmu i faktorima koji utiču na omladinu i njihove pojava kao što je rat.
Pročitaj više
17. Apr 2019.
Voleo bih kada bi ovaj moj tekst barem nekome pomogao da o tome razmišlja kada se sretne sa osobom sličnoj meni.
Pročitaj više
07. Mar 2019.
Ukoliko se smatraš odgovornom, kreativnom, ambicioznom i osobom spremnom na usavršavnje i učenje – pokretanje bloga je savršena ideja za tebe!
Pročitaj više
Jezik
21. Feb 2019.
Međunarodni dan maternjeg jezika se obeležava 21. februara. To je vreme kada se širom sveta slavi jezička raznolikost i ljubav prema maternjem jeziku.
Pročitaj više
20. Feb 2019.
Ali, koliko je tačno vremena i koučinga potrebno da najimućniji ljudi ovog društva konačno skupe hrabrost da budu bar malo siromašniji?
Pročitaj više
Knjige
10. Feb 2019.
U Srbiji, školu na ovaj način pohađa više od 10.000 učenika godišnje.
Pročitaj više
28. Jan 2019.
„Muzički ukus je najistinitiji, ima najveću težinu u tom smislu što je nemoguće „naučiti“ šta treba da nam se dopadne u muzici... Mi donekle možemo da naučimo čemu treba da se divimo, ili bar možemo simulirati da uživamo u likovnom estetskom doživljaju za koji smo, zahvaljujući obrazovanju, shvatili da bi trebalo da izazove naše odobravanje. Kada je muzika u pitanju, situacija je totalno drugačija. Čovek prosto fizički ne može da podnese ono što mu se u muzici ne dopada, ono što se kosi sa suštinskim stanjem njegove estetske svesti.“
Pročitaj više
Stefan
09. Jan 2019.
Nisam veliki ljubitelj filmova, jer mi je teško da se koncentrišem na radnju, a obično filmovi traju oko dva sata, što mi je mnogo da pratim. Ipak, zainteresovao sam se kako su osobe sa autizmom prikazane u filmovima, pa sam rešio da pogledam dva filma o njima: „Kišni čovek“ i „Temple Grandin“.
Pročitaj više
Riđokose
05. Jan 2019.
Riđokose su lukave, lažljive, zle, podmukle… Ne mogu da zamisle ljubav bez prevare. Obično su veoma lepo građene i po celom telu imaju divnu ružičastu kožu. Kažu da se đavoli i šumski duhovi žene samo riđokosama. Gde je laž, tamo je i strah i malodušnost. Dovoljno je da riđokosi dobro podvikneš („Ja ću te”) pa da se presamiti i hoće da se cmače. Ne zaboravi da su Nana i Mesalina bile riđe.
Pročitaj više