Kolumne

Horor
19. Oct 2018.
Koji su to ciljevi strave i užasa?
Pročitaj više
Svetski dan životinja
04. Oct 2018.
Na današnji datum, 4. oktobar, proslavlja se Svetski dan životinja! Praksa koja postoji još od 1931. godine počela je da se proslavlja u sklopu verskog praznika sv. Franje Asiškog, zaštitnika životinja i životne sredine. Vremenom je ovaj mili praznik izgubio svoj verski karakter i od tada ga slave svi zaljubljenici u životinje na svetu.
Pročitaj više
Brazilski muzej u plamenu
01. Oct 2018.
Brazilski Nacionalni muzej, gotovo potpuno izgoreo u noći između 2. i 3. septembra, svakako nije samo podsetnik na frižideru šta sve treba da se kupi od namirnica za večeru.
Pročitaj više
Kafa
29. Sep 2018.
Danas, 29. septembra, se u većem delu sveta obeležava Međunarodni daan kafe, stoga u njenu čast, u čast ovog najčešće jutarnjeg napitka, predlažemo nekoliko zgodnih mesta za uživanje u njenom bogatom ukusu i mirisu.
Pročitaj više
Digitalna pismenost
17. Sep 2018.
Danas je teško zamisliti savremenu komunikaciju, poslovanje i obrazovanje bez pametnih telefona i laptopa. Digitalna nastava, digitalno učenje, digitalni mediji, digitalna biblioteka – digitalno doba promenilo je naš način učenja i pogleda na svet. Uporedo sa razvojem novih tehnologija, javila se i potreba za razvijanjem novih veština. Jedna od najznačajnijih veština, koju mnogi smatraju ključnom veštinom 21. veka, jeste digitalna pismenost.
Pročitaj više
Najbolji prijatelji
17. Sep 2018.
U životu čovek često biva u prilici da donese važne odluke. Isto tako, veoma često se nakon neke donesene odluke i pokaje, jer ne razmišlja kakvu odgovornost takva odluka sa sobom nosi. Međutim, postoji jedna odluka koja apsolutno nikada ne može biti pogrešna, jer ga ona može samo usrećiti i učiniti njegov život boljim. Znaj, nema ispravnijeg postupka od čovekove odluke da ima kućnog ljubimca.
Pročitaj više
Mladi
17. Sep 2018.
Koliko ste puta čuli rečenicu: Mlad/a je, kada će ako neće sada? ili; Neka, u tim godinama je sve dozvoljno?
Pročitaj više
Zašto gledamo filmove
14. Sep 2018.
„Smorio/la sam se ne znam šta da radim ’ajde da gledamo neki film“.
Pročitaj više
Uradiću to sutra
13. Sep 2018.
"Ono što možeš danas, ostavi za prekosutra da imaš danas i sutra slobodno".
Pročitaj više
12. Sep 2018.
Zvezde predstavljaju veliki skup atoma vodonika koji se raspadaju zbog količine gasa koji se nalazi u njihovom gravitacijonom polju. U jezgrima zvezda, atomi vodonika se raspadom nuklearne fuzije pretvaraju u atome helijuma dok otpuštaju ogromne količine energije. Ovakva energija u formi radijacije predstavlja silu suprotnu gravitaciji i tako održava ravnotežu izmedju ove dve sile.
Pročitaj više