Kolumne

21. Jul 2019.
Ove godine obeležava se 120 godina od rođenja čuvenog američkog pisca Ernesta Hemingveja. Čest motiv u njegovim delima bila je smrt, a upravo je on postao besmrtan zahvaljujući svom stvaralaštvu.
Pročitaj više
05. Jul 2019.
U životu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kada birate zanimanje i bračnog partnera. Ko oba puta promaši, mora biti pametan celog života, govorio je Duško Radović
Pročitaj više
17. Jun 2019.
Sofija, prvi robot nalik čoveku po izgledu i ponašanju.
Pročitaj više
12. Jun 2019.
05. Jun 2019.
Ne samo što umem da računam datume, već veoma dobro pamtim mnoge događaje!
Pročitaj više
03. Jun 2019.
U poslednjih nekoliko meseci imao sam nekoliko susreta sa policajcima na različitim mestima.
Pročitaj više
27. May 2019.
Stenov prvi tekst „Kapetan Amerika sprečava osvetu izdajnika“ objavljen je u trećem izdanju stripa Kapetan Amerika. Potpisao ga je pseudonimom Sten Li, ne želeći da se njegovo ime dovede u vezu sa ovom, u to vreme, nimalo cenjenom vrstom umetnosti. Smatrao je da ga zbog toga ljudi nikad neće shvatiti kao „ozbiljnog“ pisca.
Pročitaj više
23. May 2019.
Čak i kada uđem u pravi prevoz i nema gužve niti problema sa snalaženjem, dešava se da se iznerviram.
Pročitaj više
17. May 2019.
Sve više se bavim i svakodnevnim poslovima – idem u nabavku, bacam đubre, raspremam sto posle obroka, sklanjam svoje stvari na mesto, samostalno koristim gradski prevoz. Ipak, trebalo bi da naučim i mnoge druge stvari koje su neophodne za samostalan život, a ja to zaboravim jer sam fokusiran na svoje planove i ono što volim.
Pročitaj više
08. May 2019.
Iskustvo se ne stiče preko noći i čime god da se baviš potrebno je vreme kako bi se određene veštine i znanja usavršili. Veliku ulogu u tom procesu ima reakcija okoline i povratne informacije koje dobijaš, a sa druge strane, i kako na iste ti reaguješ.
Pročitaj više